Σλοβενία: Δεν συντρέχει λόγος προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 19:47

«Προς στιγμήν, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Σλοβενία για να ζητήσει την βοήθεια των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης», ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα, μετά από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος προσφυγής της Σλοβενίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα, μετά από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Προς στιγμήν, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη Σλοβενία για να ζητήσει την βοήθεια των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης», δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά από τη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας του.

«Πιστεύουμε πως με τα μέτρα που έχουμε λάβει, ιδίως με τη νομοθεσία για τον ισοσκελισμό των δημοσίων χρηματοοικονομικών, δεν υπάρχει κίνδυνος για τώρα», πρόσθεσε.

Σημείωσε παράλληλα ότι «η μοναδική αβεβαιότητα» αφορά τον τραπεζικό τομέα, αναφερόμενος στις δύο κυριότερες τράπεζες της Σλοβενίας, Nova Ljubijanska Banka (NLB) και Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM), που αμφότερες ελέγχονται από το κράτος και συναντούν δυσχέρειες λόγω των αμφίβολων δανείων.

Τον Μάιο, το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας ψήφισε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2012 και υιοθέτησε μέτρα αυστηρής λιτότητας, αποβλέποντας στην σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών και τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα