Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ο Π. Θωμόπουλος

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:34

Την αισιοδοξία του ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ανάπτυξης του ΑΕΠ, εξέφρασε από το βήμα του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος. (Φωτογραφία αρχείου)

Την αισιοδοξία του ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ανάπτυξης του ΑΕΠ, εξέφρασε από το βήμα του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Ο κ. Θωμόπουλος προέβλεψε ότι στην περίοδο 2013 - 2014 θα έχει επιτευχθεί η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει κατανείμει έως σήμερα 18 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Παρατήρησε επίσης ότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού τους κόστους, καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί, ενώ επιπλέον, έχουν περικοπεί τόσο οι αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών όσο και εργαζόμενων. Τέλος, επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και πως θα πρέπει να αναληφθεί η αντίστοιχη πολιτική ευθύνη η οποία θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα