ΕΤΕ: Προτεραιότητα η ανακεφαλαιοποίηση

Τους άξονες πολιτικής παρουσίασε ο νέος CEO
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 14:21
UPD:14:25

H επαρκής και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της τράπεζας, δήλωσε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

H επαρκής και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της οποίας θα μπορέσει να ασκήσει ενεργά τον θεσμικό της ρόλο, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της τράπεζας, δήλωσε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Στην πρώτη επικοινωνία που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΤΕ, ο κ. Τουρκολιάς ανέφερε πως η ανακεφαλαιοποίηση, η ενίσχυση της ρευστότητας, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της ΕΤΕ για τη συγκράτηση των επισφαλειών αλλά και τη θωράκιση του Ομίλου αποτελούν τους άξονες της στρατηγικής της νέας διοίκησης.

Βασική στρατηγική είναι επίσης ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους, σε επίπεδο Τράπεζας και Ομίλου, με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε συνθήκες σταθερού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Τα προβλήματα οξυμένα και συχνά εμφανίζονται ως ανυπέρβλητα. Μέσα στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαγράφονται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, βασική επιδίωξή μας θα είναι ο πολλαπλασιασμός των όποιων δυνατοτήτων παρέχονται από αυτές, όχι μόνο για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την ουσιαστική επανεκκίνηση της επενδυτικής δραστηριότητας στη χώρα μας που είναι η μόνη και αναγκαία συνθήκη για την έξοδο από την κρίση που πλήττει όλους, σε διαφορετικούς βαθμούς», ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα