Ερό: Να αποτρέψουμε μια ανεξέλεγκτη κρίση

Προγραμματικές δηλώσεις στη γαλλική Εθνοσυνέλευση
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 18:09
UPD:19:25

Να στηρίξει τη γαλλική κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί μια συντριπτική και ανεξέλεγκτη κρίση χρέους κάλεσε το γαλλικό λαό ο Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Όπως ανέφερε ενώπιον του Κοινοβουλίου, για φέτος αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 0,3%, από προηγούμενη πρόβλεψη 0,7% και το 2013 προβλέπεται ανάπτυξη 1,2%, αντί 1,75%.

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής της ερχόμενης πενταετίας μπροστά στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Ερό επιβεβαίωσε ότι οι έχοντες εισόδημα ανώτερο από 1 εκατομμύριο ευρώ θα φορολογηθούν στο 75%, καθώς και το ότι θα δημιουργηθούν με κρατική αρωγή συνολικά 150.000 θέσεις εργασίας, μεταξύ άλλων και με προσλήψεις δασκάλων και αστυνομικών. Το τελευταίο αποτελούσε δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ στην κούρσα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έθεσε επίσης σαν στόχο τη μείωση της εξάρτησης της γαλλικής παραγωγής ενέργειας από τις πυρηνικές μονάδες στο 50% το 2025, σε σχέση με το 75% που είναι σήμερα.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να τερματιστεί «ο κύκλος της βίας» στη Συρία, θέτοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ ως προϋπόθεση για την εσωτερική ειρήνευση της χώρας.

Χαρακτηριστικά ήταν τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των σοσιαλιστών βουλευτών, αλλά και οι έντονες αποδοκιμασίες των γκωλικών σε διάφορα σημεία της ομιλίας Ερό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα