Φάιμαν: Οι αποφάσεις στην Ε.Ε. δεν πρέπει να υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 18:48

O καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν (δεξιά), μετά τη συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την από κοινού ανάληψη εγγυήσεων είναι η πειθαρχία και ο έλεγχος.

Οι πολιτικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές, διαμήνυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Φάιμαν υπογράμμισε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για την από κοινού ανάληψη εγγυήσεων είναι η πειθαρχία και ο έλεγχος, καθώς, όπως σημείωσε, μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί μια σοβαρή βάση για την περαιτέρω εμβάθυνση της Ένωσης.

Σημείωσε επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας απέκτησε μεγαλύτερη ελαστικότητα στη χρησιμοποίηση των μέσων του και, αν στο μέλλον υπάρξει η κοινή εποπτεία των τραπεζών, τότε ο μηχανισμός θα έχει τη δυνατότητα μιας απευθείας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο Φάιμαν, αυτή η αποφασιστική στάση απέδωσε, όπως διαπιστώνεται από τις αντιδράσεις των χρηματαγορών και ως εκ τούτου, τόνισε οι πολιτικές αποφάσεις δεν επιτρέπεται, κατά κανένα τρόπο, να υπαγορεύονται από τις χρηματαγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα