Ντάιαμοντ: Κατακριτέα η συμπεριφορά στελεχών της Barclays

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 17:54
UPD:18:03

Για «σφάλματα» και «επιλήψιμες συμπεριφορές» ορισμένων στελεχών έκανε λόγο ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας Barclays Μπομπ Ντάιαμοντ, ο οποίος την Τρίτη παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.

Για «σφάλματα» και «επιλήψιμες συμπεριφορές» ορισμένων στελεχών έκανε λόγο ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας Barclays Μπομπ Ντάιαμοντ, ο οποίος την Τρίτη παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor. Kαταθέτοντας στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων χαρακτήρισε «κατακριτέα» τη συμπεριφορά των υπευθύνων.

Όπως υποστήριξε, ο ίδιος ανακάλυψε το πραγματικό μέγεθος της χειραγώγησης αυτό το μήνα. Ανέφερε ακόμη πως «αγαπούσε» την Barclays και παραιτήθηκε για να προστατέψει τη φήμη της. «Λυπάμαι, είμαι απογοητευμένος και θυμωμένος, δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή τη συμπεριφορά» σημείωσε.

Παράλληλα όμως υπερασπίστηκε τις ενέργειες της τράπεζας προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της χειραγώγησης των επιτοκίων όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορα. «Αμέσως μόλις εντοπίσαμε το πρόβλημα πριν από τρία χρόνια ... αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση» είπε και επισήμανε πως οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές επαίνεσαν τη συνεργασία της τράπεζας.

Προ ημερών η Barclays ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να καταβάλει 290 εκατομμύρια στερλίνες, για να λήξουν οι έρευνες από τον εποπτικό μηχανισμό στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, σχετικά με την χειραγώγηση των διατραπεζικών επιτοκίων δανεισμού.

REUTERS

Ο Ντάιμον έχει δηλώσει ότι δεν θα εισπράξει κανένα μπόνους για το έτος 2011. Εκτός του Ντάιαμοντ παραιτήθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ της Barclays αλλά και ο επιχειρησιακός διευθυντής Τζέρι ντελ Μιζιέρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα