Μήνας διαπραγματεύσεων με την ΕΤΕπ ο Ιούλιος

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 20:19
UPD:20:31

Με τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη (αριστερά), με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλ. Σακελλάρη (δεξιά) ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΤΕΠ.

Με τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλ. Σακελλάρη ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΤΕΠ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά θέματα και να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγυητικά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε μάλιστα ότι «ο Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος στη διαπραγμάτευση με την ΕΤΕπ» και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυσπιστία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε ό,τι αφορά στην αποδέσμευση των κονδυλίων. Διευκρίνισε πάντως ότι «υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν τόσο από την ΕΤΕπ, όσο και από την Ε.Ε. αλλά και από την Ελλάδα», ενώ ευχήθηκε «να καρποφορήσουν σύντομα οι προσπάθειες που καταβάλλουμε».

Επανέλαβε τέλος ότι η ΕΤΕπ δεν μειώνει τη μόχλευση και ότι είναι λανθασμένη οποιαδήποτε υπόθεση ότι ο στόχος μόχλευσης για τις ελληνικές ΜμΕ είναι μικρότερος του 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα