Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 09:55

* ΕΞΠΡΕΣ: Θέμα αναδρομικής ισχύος στην ανακεφαλαιοποίηση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της αναδρομικής ισχύος της απόφασης της συνόδου κορυφής που προβλέπει την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εκκίνηση ανάπτυξης με τρια μεγάλα έργα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να δοθεί προτεραιότητα σε τρία βασικά projects συμφώνησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγ. Λιβιεράτος και επικεφαλής της ομάδας δράσης Χρ. Ράιχενμπαχ, στη συνάντηση που είχαν χθες. Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο, η προώθηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, εκτιμάται ότι μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις και να τονώσουν την ανάπτυξη".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ψήφο και από την τρόικα θα επιδιώξει η κυβέρνηση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρώτη σκληρή δοκιμασία -πριν ακόμη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή- αρχίζει για την κυβέρνηση από σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο θα έλθουν αντιμέτωποι με τους επικεφαλής της τρόικας, με τους οποίους θα συζητήσουν τις αλλαγές στο μνημόνιο".

* ΚΕΡΔΟΣ: Το εικοσαήμερο της τρόικας

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα εικοσαήμερο σκληρό παζάρι μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, με το Κοινοτικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα να εμμένει στην υλοποίηση όλων των δομικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το μνημόνιο και την Ελλάδα να υπεραμύνεται των θέσεων για άμβλυνση των όρων στήριξης εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και της εκτόξευσης της ανεργίας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα