Στο «κόκκινο» παραμένουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2002 12:37
UPD:12:40

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες εξακολουθούν να καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν υποχωρήσει στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έχει διαμορφωθεί στις 4.107,43 μονάδες μειωμένος κατά 2,83%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.653 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,99% και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 6.461 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,37%. Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι και σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφουν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας. Η μετοχή της Nokia υποχωρεί σε ποσοστό 5,59%, ενώ ανάλογη πτώση σημειώνει και η μετοχή της Ericsson. Η μετοχική τιμή της Αlcatel υποχωρεί κατά 4,74%.

Η μετοχή της France Telecom, η οποία διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, χάνει 4,41%.

Πτωτικά κινείται η μετοχική τιμή της Deutsche Telekom AG μετά από δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" που τη φέρνει να χάνει παραγγελία σχετική με τεχνολογία πληροφορικής στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας αξίας 6,6 δισ. ευρώ. Το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, υποστηρίζει ότι κοινοπραξία με επικεφαλής την EADS υπέβαλε καλύτερη προσφορά.

Τις ισχυρότερες πιέσεις, σε ό,τι αφορά τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, δέχεται ο τίτλος της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 3,25%. Η μετοχή της ομοειδούς ολλανδικής εταιρείας ASML χάνει 2,52%.

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικών Flextronics ότι στο πρώτο οικονομικό της τρίμηνο τα κέρδη της θα είναι κατώτερα των προβλέψεων.

Πτώση σημειώνουν, τέλος, και οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών μετά από τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση που σημείωσαν το Μάιο οι πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά. Η πτώση ήταν της τάξεως του 5,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα