Seaform Ionian: Ενοποίηση λειτουργιών με Οκτάπους Α.Ε.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2002 14:03
UPD:14:11

Η διοίκηση της Seafarm Ionian A.E. ανακοίνωσε ότι αποφάσισε από κοινού με τη διοίκηση της εταιρείας Οκτάπους Α.Ε. την ενοποίηση των λειτουργιών των δύο εταιρειών.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, εντάσσεται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου και προβλέπεται ότι θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο των πωλήσεων του σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο της πλήρους συγχώνευσης των δύο εταιρειών στο άμεσο μέλλον με στόχο την εδραίωση της Seafarm Ionian στη διεθνή αγορά της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Για την εξυπηρέτηση του νέου εταιρικού σχήματος, τη θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Seafarm αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Ορσόπουλος, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της Οκτάπους Α.Ε.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2002, τα καθαρά προ φόρων κέρδη της Seafarm Ionian διαμορφώθηκαν στα 303,43 χιλιάδες ευρώ έναντι 705,8 χιλιάδες ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η μείωση αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, οφείλεται αφενός στην αύξηση των χρηματοοικονομικών λόγω των επενδυτικών προγραμμάτων της εταιρείας και αφετέρου στην μείωση των έκτακτων και λοιπών εσόδων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 27% στο πρώτο τρίμηνο του 2002 και διαμορφώθηκαν σε 889,28 χιλ. ευρώ, έναντι 684,87 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2001.

Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις σημείωσαν κάμψη και διαμορφώθηκαν σε 11.477 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2002 έναντι 17.493 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Κάμψη σημείωσαν και τα κέρδη, το ύψος των οποίων κυμάνθηκε στα 220 χιλ. ευρώ έναντι 1.101 χιλ. ευρώ.

Όπως εκτιμούν τα στελέχη της διοίκησης, τα οικονομικά αποτελέσματα για την οικονομική χρήση του 2002 θα κυμανθούν στα επίπεδα του περασμένου έτους, ενώ τα θετικά αποτελέσματα από την αναδιάρθρωση θα αρχίσουν να γίνονται εμφανή από τον ερχόμενο χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα