Hitachi: 2,05 δισ. δολ. για τις δραστηριοτήτες της IBM στους σκληρούς δίσκους

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2002 15:16

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Hitachi θα καταβάλει 2,05 δισ. δολάρια για τις δραστηριότητες της IBM Corp. στους σκληρούς δίσκους δημιουργώντας μία κοινοπραξία, της οποίας τον πλήρη έλεγχο θα αποκτήσει σε μία τριετία.

Η έδρα της νέας εταιρείας θα είναι στην Καλιφόρνια, με βασικές εργοστασιακές μονάδες σε 11 σημεία του πλανήτη. Η IBM θα μειώσει σε διάστημα τριών χρόνων την κατά 30% αρχική συμμετοχή της, και στη συνέχεια θα εστιάσει τις δραστηριότητές της σε μεγάλα συστήματα αποθήκευσης δεδομένων.

Το εργατικό δυναμικό της νέας εταιρείας θα αριθμεί 24.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 18.000 από την IBM.

Ο ιαπωνικός όμιλος προέβη στην εκτίμηση ότι ο κύκλος εργασιών της νέας εταιρείας θα κυμανθεί στις 31 Μαρτίου του 2004 σε πέντε δισ. δολάρια και έθεσε ως στόχο πωλήσεις ύψους επτά δισ. δολαρίων στο οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007.

Η συμφωνία της ΙΒΜ με τη Hitachi εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιοργάνωσης της IBM, που στοχεύει στη μείωση των ζημιών της. Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η κίνηση είναι ιστορικής σημασίας δεδομένης της ηγετικής θέσης της IBM στην τεχνολογία σκληρών δίσκων και της ισχύος της Hitachi στην τεχνολογία εγγραφής επόμενης γενιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα