Ανοδικά κινούνται ισπανικές, ιταλικές αποδόσεις

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 14:27

Οι αποδόσεις του 10ετούς ισπανικού ομολόγου έσπασαν το φράγμα του 7% και ανήλθαν σε επίπεδα που δεν θεωρούνται βιώσιμα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, με αποτέλεσμα να αποστρέφονται τους τίτλους υψηλού κινδύνου.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ισπανικού ομολόγου έσπασαν το φράγμα του 7% και ανήλθαν σε επίπεδα που δεν θεωρούνται βιώσιμα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έντονες τάσεις ρευστοποίησης σημειώθηκαν και στα ιταλικά ομόλογα, εν όψει της δημοπρασίας τίτλων που έχει προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας.

Στη διάρκεια της σημερινής διαπραγμάτευσης, οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων άγγιξαν το 7,02%, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων διαμορφώθηκαν στο 6,13%. Ισχυρότερες πιέσεις σημειώθηκαν στους τίτλους μικρότερης διάρκειας, με τις αποδόσεις των 2ετών ιταλικών ομολόγων να ενισχύονται κατά 29 μονάδες βάσης στο 4,35%. Στους ισπανικούς τίτλους αντίστοιχης διάρκειας οι αποδόσεις αυξήθηκαν κατά 16 μονάδες βάσης στο 4,98%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα