Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Mε εξαίρεση το Λονδίνο
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2002 10:28

ΤΑΣΕΙΣ ανάκαμψης εμφανίζουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης βασιζόμενες στις τηλεπικοινωνίες και την υψηλή τεχνολογία, στους αρνητικούς πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έχει διαμορφωθεί στις 4.078 μονάδες αυξημένος κατά 0,30%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.656 μονάδες με κέρδη 0,67% και ο δείκτης SMI στη Ζυρίχη στις 6.417 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,03%.

Εξαίρεση αποτελεί ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος βρίσκεται στις 5.007 μονάδες μειωμένος κατά 1,54% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι μετοχές των εταιρειών Alcatel, Νοkia και Deutsche Telekom σημειώνουν άνοδο άνω του 2% η κάθε μία.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies μετά τη δήλωση του επικεφαλής της ότι διακρίνει σημάδια ανάκαμψης του τομέα επεξεργαστών και ανοδική πορεία στο δεύτερο εξάμηνο του 2002. «Είναι ξεκάθαρο ότι επικρατεί τάση ανάκαμψης», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Infineon, Ούλριχ Σούμαχερ, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο τελετής για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης νέου εργοστασίου ημιαγωγών στη Δρέσδη, πόλη της Ανατολικής Γερμανίας.

Οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών STMicroelectronics και ASML ενισχύονται κατά 1,88% και 2,40% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα