Η προσέλκυση επενδύσεων στο επίκεντρο επαφών του Κ. Χατζηδάκη

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 16:30

Ο πρεσβευτής Γερμανίας Βόλφγκαγκ Ντολντ, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και εκδήλωσε την στήριξή του στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και το ενδιαφέρον του για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Συνάντηση με τους πρεσβευτές Γερμανίας και της Κίνας, κ.κ. Βόλφγκαγκ Ντολντ και Ντου Κιουέν είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, με αντικείμενο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους δύο πρεσβευτές για τους άξονες των προτεραιοτήτων στους τομείς ευθύνης του υπουργείου, όπως προκύπτουν και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Ντολντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και εκδήλωσε την στήριξή του στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και το ενδιαφέρον του για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κιουέν δήλωσε επίσης πρόθυμος για συνεργασία με την κυβέρνηση σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενώ γνωστοποίησε ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 255% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Υπενθύμισε παράλληλα ότι το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 60% το 2011, ενώ έγινε αναφορά στην πρόταση που υπάρχει για τη δημιουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου - Αθήνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα