Κάτω από τα 94 σεντς το ευρώ

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2002 12:47

Κάτω από το επίπεδο των 94 σεντς υποχώρησε κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Αναλυτές αποδίδουν την ελαφρά εξασθένηση του ευρώ στα θετικά σχόλια του διοικητή της Fed Αλαν Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και στα κατώτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στην ευρωζώνη.

Μιλώντας στη σύνοδο του Μόντρεαλ των διευθυντών των κεντρικών τραπεζών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών ο κ. Γκρίνσπαν τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και εμφανίζει σταδιακή βελτίωση.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης του Reuters που αποτυπώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη υποχώρησε το Μάιο στο 52,1, από 53,3 τον Απρίλιο. Πρόκειται για την πρώτη επιβράδυνση που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2001. Ωστόσο, ο εν λόγω δείκτης παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στις 12:30' (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 93,7 σεντς έναντι 94,41 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00' η ανακοίνωση του δείκτη ISM (Institute for Supply Management) για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών στις ΗΠΑ το Μάιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα