Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 10:56

ΕΞΠΡΕΣ: «Παράθυρο» επιμήκυνσης η απόφαση για την Ισπανία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «παράθυρο» για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ανοίγει η παράταση κατά ένα έτος που δόθηκε στην Ισπανία από το Eurogroup.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δραματικό μήνυμα Eurogroup: Τελευταία ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με αποδέκτη το Γιάννη Στουρνάρα στη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup. Τόνισαν στον Ελληνα υπουργό -στην παρθενική του εμφάνιση στις Βρυξέλλες- ότι ναι μεν στηρίζουν την Ελλάδα, αλλά και αυτή με τη σειρά της θα πρέπει να κάνει πράξη αυτά στα οποία έχει δεσμευτεί, σημειώνοντας με έμφαση ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Διορία μερικών εβδομάδων για επιστροφή στην ευθεία

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει με συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα να επαναφέρει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το εκτροχιασμένο πρόγραμμα στις ράγες και, έπειτα, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους εταίρους για την ικανοποίηση αιτημάτων, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής».

ΚΕΡΔΟΣ:Ολικός ανασχεδιασμός πριν από την επαναδιαπραγμάτευση

Η εφημερίδα γράφει ότι «η διεξαγωγή του Eurogroup, που συνέπεσε χθες και με τη δημοσιοποίηση νέων ζοφερών προβλέψεων από το ΙΟΒΕ για το βάθος της ύφεσης και την πορεία όλων σχεδόν των μακροοικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας οδηγούν αναγκαστικά την κυβέρνηση σε έναν ολικό ανασχεδιασμό που αγγίζει τόσο τη στρατηγική επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου όσο αυτή καθ΄εαυτή την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα