Γερμανία: Επικροτούν οι επιχειρηματίες τους χειρισμούς της Μέρκελ

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 14:38
UPD:14:39
REUTERS/YVES HERMAN

Στηρίζει η πλειονότητα των Γερμανών επιχειρηματιών την πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ έναντι της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, το 86% των επιχειρηματιών εκτιμά ότι η Μέρκελ πρέπει να διατηρήσει την ίδια στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη παρά τις επικρίσεις που δέχεται από το εξωτερικό. Η καγκελάριος κατηγορείται συχνά από τους ευρωπαίους εταίρους της για αδιαλλαξία, κυρίως σε ό,τι αφορά την ιδέα της αμοιβαιοποίησης του χρέους.

Παράλληλα, το 55% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παραχώρησης περισσότερων εξουσιών στις Βρυξέλλες, ενώ τα δύο τρίτα των επικεφαλής γερμανικών εταιρειών ζητούν η βοήθεια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να συνοδεύεται από περισσότερους όρους.

Ακόμη η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64%) επεσήμανε ότι δεν έχει νιώσει τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη στην επιχείρησή του, όμως παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό όσων αναμένουν ότι θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της κρίσης από 25% τον Ιανουάριο σε 27% τώρα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Forsa τηλεφωνικά από τις 19 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου σε 641 ανθρώπους που κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες στη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα