Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 10:38

* ΕΞΠΡΕΣ: Αμεσα μέτρα 3 δισ. ευρώ για προσέγγιση των στόχων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στη λήψη μέτρων 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη δέσμευση που είχε αναληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε 9 δόσεις ο φόρος. Νομοθετική ρύθμιση - εξπρές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νομοθετική ρύθμιση-εξπρές που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τα φετινά εκκαθαριστικά έως και σε εννέα δόσεις, προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση, που έχει συζητηθεί με την τρόικα, θα αφορά αποκλειστικά τους φορολογούμενους εκείνους που θα υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το Eurogroup έφερε νέα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα επαναφέρουν το πρόγραμμα στη σωστή πορεία, ζητούν μετ΄επιτάσεως οι Βρυξέλλες από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την εξέταση από το Σεπτέμβριο των ελληνικών αιτημάτων, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικης προσαρμογής.

* KΕΡΔΟΣ: Το Eurogroup ζητεί 3 δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι «τρύπες»

Η εφημερίδα γράφει ότι "απρόθυμοι και να συζητήσουν το ενδεχόμενο χρονικής παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής εμφανίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εάν πρώτα η Ελλάδα δεν καλύψει τις μέχρι στιγμής αποκλίσεις, θέτοντας σε εφαρμογή μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάρτιο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα