Σόιμπλε: Πριν το φθινόπωρο η απόφαση του δικαστηρίου για ESM

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 12:32
UPD:13:13

Για αναταραχές στις αγορές και κρίση στην εμπιστοσύνη του ευρώ σε περίπτωση καθυστέρησης της απόφασης του δικαστηρίου για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, προειδοποίησε και πάλι ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Την προσδοκία του να εκδοθεί η ετυμηγορία του συνταγματικού δικαστηρίου σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν από το φθινόπωρο εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε.

«Ελπίζω να αποφασίσουν πριν το φθινόπωρο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας ότι δεν θα ασκήσει, ωστόσο, πιέσεις στο δικαστήριο.

Παράλληλα, δήλωσε απολύτως πεπεισμένος για τη συνταγματικότητα του ESM. «Δε λαμβάνουμε κανένα μέτρο για το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι δεν προσκρούει στο συνταγματικό πλαίσιο, αλλά η τελική απάντηση στο νομικό αυτό ζήτημα ανήκει φυσικά στο Συνταγματικό Δικαστήριο», τόνισε.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε προειδοποιήσει ότι τυχόν σημαντική καθυστέρηση στην έγκριση του ESM θα πυροδοτούσε αναταραχές στις χρηματαγορές και θα έπληττε την εμπιστοσύνη στο ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας συμφώνησε την Τρίτη να εξετάσει καταγγελίες κατά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης και του δημοσιονομικού συμφώνου, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την ετυμηγορία.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα