Βελτίωση του κλίματος στη Nέα Υόρκη

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2002 17:31

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη έπειτα από ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM (Institute of Supply Management) που αποτυπώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο 60,1 το Μάιο, από 55,3 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στις 56 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αλαν Γκρίνσπαν δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και εμφανίζει σταδιακή βελτίωση.

Παράλληλα, η Credit Suisse First Boston αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της Microsoft και διατήρησε αμετάβλητη την επενδυτική της πρόταση σε "strong buy". Η μετοχική τιμή της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού στον κόσμο ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,04%.

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.754,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,69% και ο Nasdaq στις 1.583,36 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,33%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα