Mικρή πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Eν αναμονή της ανακοίνωσης του ιαπωνικού ΑΕΠ
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2002 10:04

AΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν σήμερα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο. O Νikkei υποχώρησε κατά 88,93 μονάδες ή 0,76% και διαμορφώθηκε στις 11.574,94 μονάδες. Aνάλογη πτώση σημείωσε και ο δείκτης Τopix κλείνοντας στις 1.108,08 μονάδες μειωμένος κατά 0,73%.

Πιέσεις δέχθηκε και σήμερα ο κλάδος των τραπεζών εν μέσω ανησυχιών για τα στοιχεία που θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα για το ιαπωνικό ΑΕΠ.

Ιάπωνες οικονομολόγοι αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας τους στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, η ιαπωνική οικονομία στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου αναπτύχθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2001, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της τάξεως του 1,5%.

Το ενδεχόμενο αυτό άσκησε πιέσεις στις τράπεζες, οι οποίες ευελπιστούν ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών θα αποτρέψει περαιτέρω διόγκωση των επισφαλών δανείων. Oι μετοχές των Mitsubishi Tokyo Financial και Mizuho Holdings υποχώρησαν κατά 3,21% και 1,9% αντιστοίχως.

Σημειώνεται ότι παρά τα σημάδια βελτίωσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η ιαπωνική οικονομία, η πλειονότητα των Ιαπώνων έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, είναι ικανός να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/06/05/221738.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα