Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2002 11:52
UPD:11:55

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 4.986,1 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,35% και έχει φθάσει τις 4.093,7 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX βρίσκεται στις 4.658 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,74%. Στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, ο δείκτης SMI υποχωρεί οριακά κατά 0,04%, στις 6.397 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 50 σημειώνει άνοδο κατά 0,21%.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών λογισμικού μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Oracle, την υπ’ αριθμόν τρία εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, ότι στο τέταρτο τρίμηνο τα οικονομικά της μεγέθη ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της γερμανικής SAP, της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας επαγγελματικού λογισμικού ενισχύεται κατά 4,57%.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της ανάκαμψης των τιμών του αργού κατά τις σημερινές συναλλαγές. Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η είδηση ότι o επενδυτικός οίκος Goldman Sachs αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών BP, TotalFinaElf και Royal Dutch. H μετοχική τιμή της BP σημειώνει άνοδο κατά 0,62%.

Καλή εικόνα παρουσιάζει και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, ενώ στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι φαρμακοβιομηχανίες, οι τράπεζες και οι ασφάλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα