Οριακές μεταβολές στο Τόκιο

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 10:49
UPD:13:31

Οριακές μεταβολές σημείωσαν σήμερα οι ιαπωνικοί δείκτες, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την κινεζική οικονομία που επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες και μετρίασαν τις ανησυχίες για δραστική επιβράδυνση στη δεύτερη οικονομία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 8.724,12 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,2% και έκλεισε στις 746,34.

«Βασικά, στην αγορά θα κυριαρχεί τάση αποστροφής προς τον κίνδυνο μέχρι να προκύψουν σημαντικές βελτιώσεις σε δύο τομείς: στο ευρώ και την επιβραδυνομένη ανάπτυξη στην Κίνα», σχολιάζει στο Reuters o Μακότο Κικούτσι, διευθύνων σύμβουλος της Myojo Asset Management.

«Εάν διαφαίνονταν στην κινεζική οικονομία ενδείξεις βελτίωσης και μπορούσε ο κόσμος να βεβαιωθεί ότι η Ευρώπη δεν θα παρασύρει σε πτώση την παγκόσμια οικονομία, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης», σημειώνει ο Χιντεγιούκι Φοουκουνάγκα από την Investrust.

«Εάν δεν βελτιωθούν τα στοιχεία, υπάρχουν ακόμη τεράστια περιθώρια για μείωση των επιτοκίων προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα