Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2002 16:37

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη κυρίως λόγω των πιέσεων στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 9.768 μονάδες μειωμένος κατά 0,29% και ο Nasdaq στις 1.583 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,75%.

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε η είδηση ότι ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της Intel σε "neutral" από "strong buy". Η υπ΄αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών θα δώσει το βράδυ τις καθιερωμένες της προβλέψεις για τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η Merrill Lynch υποβάθμισε επίσης τις επενδυτικές της προτάσεις για μία σειρά εταιρειών του κλάδου, μεταξύ των οποίων οι: Texas Instruments, Semtech, Linear Technology και Analog Devices.

Αντιθέτως, ενθαρρυντικά ήταν τα νέα από το χώρο της οικονομίας, καθώς, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, το επταήμερο που έληξε στις 31 Μαϊου οι αιτήσεις για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 32.000 και διαμορφώθηκαν στις 383.000 από 415.000, βάσει των αναθεωρημένων στοιχειών, την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ είναι η πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου που οι εν λόγω αιτήσεις υποχωρούν κάτω από το επίπεδο των 400.000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα