Space Hellas: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο MoDis

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2002 17:33

Την ανάπτυξη και την επίδειξη δορυφορικών υπηρεσιών τρίτης γενιάς ανέλαβε πρόσφατα η Διεύθυνση Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Space Hellas, μέσα στα πλαίσια του ερευνητικού έργου MoDis (Mobile Digital Broadcasting Satellite).

Το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 6.3 εκατ. ευρώ και διάρκειας 30 μηνών, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2002 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Information Society Technologies (IST).

To MoDiS στοχεύει στη μελέτη, ανάπτυξη και επίδειξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών τρίτης γενιάς με τη χρήση δορυφορικών και επίγειων δικτύων κινητών επικοινωνιών UMTS. Το MoDiS σκοπεύει να συμβάλει ουσιαστικά στην παροχή επωφελών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πολυμέσων με broadcast/multicast χαρακτηριστικά.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Space Hellas, σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρεία SpaceNet, συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών τηλεματικής και τηλεσυνεργασίας όπως επίσης και στην εκτέλεση των πειραματικών δοκιμών.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 10 φορείς από επτά διαφορετικές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΕΙΣ



Σχολιασμένα