Ελλείψεις στο σύστημα συναλλαγών παραδέχτηκε η HSBC

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 00:33
UPD:06:41

Η θυγατρική της τράπεζας HSBC στις ΗΠΑ αναγνώρισε ότι εξαιτίας σημαντικών ελλείψεων στο σύστημα συναλλαγών της, τρομοκράτες και Μεξικανοί λαθρέμποροι διακίνησαν μεγάλα κεφάλαια.

Η θυγατρική της τράπεζας HSBC στις ΗΠΑ αναγνώρισε ότι εξαιτίας σημαντικών ελλείψεων στο σύστημα συναλλαγών της, τρομοκράτες και Μεξικανοί λαθρέμποροι διακίνησαν μεγάλα κεφάλαια. Μάλιστα το διευθυντικό στέλεχος Ντέιβιντ Μπάγκλεϊ υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως παραδέχθηκε ο Μπάγκλεϊ καταθέτοντας στην αμερικανική Γερουσία, το κανονιστικό πλαίσιο στην HSBC λόγω της χαλαρότητάς του κατέστησε δυνατό μεξικανικά καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών ουσιών να διακινήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επίσης μέσω λογαριασμών της τράπεζας έγιναν πολλές συναλλαγές με εταιρείες ιρανικών συμφερόντων ενώ ακόμα και άτομα από τον χώρο της τρομοκρατίας κατάφεραν μέσω της τράπεζας να διεισδύσουν στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

REUTERS

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική θυγατρική της HSBC δηλώνει ότι «θα αναγνωρίσουμε ότι κατά το παρελθόν ενίοτε υστερήσαμε να τηρήσουμε τις προδιαγραφές που ευελπιστούν ότι τηρούμε τόσο οι πελάτες μας όσο και ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών. Από αυτή την υπόθεση, θα προκύψουν σημαντικά διδάγματα για τις τράπεζες, ώστε στο μέλλον να αποτραπεί η διείσδυση παρανόμων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters, DPA



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα