Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 06:56

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, εν μέσω προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα υιοθετήσει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας αυτή τη χρονιά.

Μιλώντας χθες ενώπιον βουλευτών της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, ο διοικητής της Fed Μπεν Μπερνάνκι είπε ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε ετοιμότητα να αναλάβει δράση προκειμένου να στηρίξει της αμερικανική οικονομία, η ανάκαμψη της οποίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι αγορές ανέμεναν τις δηλώσεις Μπερνάνκι, με την ελπίδα πως θα υπάρξει κάποια ένδειξη ότι η Fed έρχεται πιο κοντά σε ένα τρίτο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

Εν τω μεταξύ, στήριγμα στις ασιατικές αγορές προσέφεραν και τα καλύτερα του αναμενόμενου τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μια σειρά αμερικανικών εταιρειών, όπως η Goldman Sachs και η Coca-Cola.

Ο δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, πλην Ιαπωνίας, ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο άνοιξε με άνοδο 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα