Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 11:07
UPD:11:07

ΕΞΠΡΕΣ: Κίνδυνος για... ισοδύναμα οριζόντια ταμειακά μέτρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου να λάβει... ισοδύναμα ταμειακά μέτρα, καθώς οι εμπλεκόμενοι υπουργοί δεν κατάφεραν μέχρι και χθες να καταλήξουν σε εναλλακτικές λύσεις για τις περικοπές ύψους 11,7 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα να γίνουν στη διετία 2013-2014».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Γρίφος τα μέτρα των 11,5 δισ. Μάχη για διετή παράταση στην προσαρμογή

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με στόχο την αποφυγή «οριζόντιων μέτρων» σε μισθούς και συντάξεις, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καλούνται σήμερα να αποφασίσουν για το πακέτο μέτρων, καθώς ορισμένοι υπουργοί δεν κατέθεσαν στο υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένες προτάσεις. Στις 24 Ιουλίου έρχεται στην Αθήνα η τρόικα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο μέτρων με φόρους και οριζόντιες περικοπές

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκονται και οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων, καθώς και πρόσθετα μέτρα για το 2012, πέραν των γνωστών 3 δισ.ευρώ».

ΚΕΡΔΟΣ: Οι 3 αρχηγοί αποφασίζουν σήμερα για τις περικοπές

Η εφημερίδα γράφει ότι «επαναπροσδιορισμός κοινωνικής πολιτικής, καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις, κατάργηση φοροαπαλλαγών αλλά και ανενεργών φορέων του Δημοσίου θα αποτελέσουν τη γενικότερη δεξαμενή από την οποία η κυβέρνηση θα αλιεύσει μέτρα ύψους 11,7 δισ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα