Εργα 21,375 εκ. ευρώ σε εννέα ΒΙ.ΠΕ. από την ΕΤΒΑ

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2002 16:03

Η εξέλιξη του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Βιομηχανικές Περιοχές αποτέλεσε το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης υπό την προεδρεία του υφυπουργού Ανάπτυξης Αλέξανδρου Καλαφάτη, στην οποία συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Καλογήρου και Διακουλάκης, ο κ. Γεωργάνας της ΕΤΒΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την εξέταση των όρων χρηματοδότησης της εταιρείας Ελληνικά Βιομηχανικά Ακίνητα (ΕΛΒΑΚ ΑΕ), στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει κατά 65% η ΕΤΒΑ και κατά 35% το ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα το Δημόσιο πρόκειται να μεταβιβάσει μέσα στο προσεχές διάστημα στην ΕΛΒΑΚ ΑΕ το μερίδιό που του αντιστοιχεί και ανέρχεται σε περίπου 7 δισ.δρχ.

Εξάλλου αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των ΒΙ.ΠΕ, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν τα ποσοστά δημόσιας δαπάνης που αφορούν την κατασκευή των βιομηχανικών υποδομών.

Τέλος, ο κ. Γεωργάνας γνωστοποίησε τη βούληση της ΕΤΒΑ να υλοποιήσει επείγοντα έργα προυπολογισμού 21,375 εκ. ευρώ σε εννέα βιομηχανικές περιοχές της χώρας. Τα έργα αυτά στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος, πυροπροστασίας, υδροδότησης, αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ., θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από την ΕΤΒΑ και θα αφορούν τις ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ξάνθης, Κιλκίς, Πατρών και Λαμίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα