Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 11:17
UPD:11:17

ΕΞΠΡΕΣ: Ραντεβού με την τρόικα χωρίς το πακέτο μέτρων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με ανοιχτό το «πακέτο» των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013-2014, θα υποδεχθεί η κυβέρνηση τους επικεφαλής της τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη συμφωνήθηκε να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, παράλληλα με τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μέτρα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Συμφωνία-μήνυμα. «Μάχη» για το πακέτο των 11,5 δισ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θα επισκεφθούν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τις Βρυξέλλες για να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή επιρροή, ώστε να δοθεί χρόνος για την προσαρμογή της χώρας στις απαιτήσεις του Μνημονίου. Παρεμβάσεις θα επιχειρηθούν και μέσω των συγγενών πολιτικών κομμάτων στις χώρες της Ευρωζώνης».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Συμφώνησαν χωρίς να βρουν τα 11,5 δισ. που μας λείπουν

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε ένα πολιτικό πλαίσιο χειρισμών και σε βασικές κατευθυντήριες γραμμές, που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, φαίνεται ότι κατέληξαν ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, και οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, στην τρίωρη σύσκεψη που είχαν χθες, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα ».

ΚΕΡΔΟΣ: Συμφώνησαν μόνο για τα 5,1 δισ. Γρίφος η εξοικονόμηση του υπόλοιπου ποσού

Η εφημερίδα γράφει ότι «όσο εύκολη υπήρξε η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε «βασικές κατευθύνσεις» τόσο δύσκολη εξακολουθεί να εμφανίζεται η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων του πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ, η οποία, ακόμη και μετά τη χθεσινή σύσκεψη, παραμένει εξαιρετικά ασαφής. Εστω κι αν οι κυβερνητικές προσδοκίες για αποδοχή των προτεινόμενων μέτρων από την τρόικα πιάσουν τόπο, το πακέτο είναι σχηματοποιημένο μόνον κατά το ήμισυ».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα