Επενδύσεις 7,6 δισ. δρχ. έως το 2005 από τον ΟΛΘ

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2002 17:10

Με αφορμή τον ένα χρόνο εισαγωγής του στο ΧΑΑ, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) πραγματοποίησε σήμερα παρουσίαση σε χρηματιστηριακούς και θεσμικούς παράγοντες στο πλαίσιο της έκθεσης "Ποσειδώνια 2002".

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη μέχρι σήμερα πορεία του Οργανισμού, στις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν στην προσεχή τριετία, αλλά και στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7,6 δισ. δρχ., το οποίο θα υλοποιηθεί έως το 2005.

Το μεγαλύτερο ποσό (3,8 δισ. δρχ.) θα διατεθεί για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ κονδύλι ύψους 1,6 δισ. δρχ. θα διατεθεί για την κατασκευή ανοικτού υπόστεγου στην έκτη προβλήτα αποθήκης αποσυσκευασίας εμπορευματοκιβωτίων.

Στο πλαίσιο των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας εντάσσεται και η επέκταση των δραστηριοτήτων της. Ειδικότερα, θα προβεί στην εκμετάλλευση στεγασμένων χώρων (αποθηκών) προκειμένου να φιλοξενήσουν κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και χώρους εστιατορίων.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση μέσω του Οργανισμού, εκτιμάται ότι το 2002 στον τομέα των εμπορευμάτων θα αυξηθεί κατά 4% σε σχέση με το 2001, ενώ ο τομέας των κοντέηνερς θα ενισχυθεί κατά 1,3%.

Το πρώτο τρίμηνο του 2002 τα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών ανήλθαν στα εννέα εκ. ευρώ (αύξηση κατά 10%), ενώ τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 540.793 ευρώ ενισχυμένα κατά 53% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τέλος, για την παρελθούσα χρήση η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΘ



Σχολιασμένα