ΠΣΕ: Επιδοτούμενη επιμόρφωση σε θέματα εξωστρέφειας

Ως 30 Ιουλίου οι αιτήσεις
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 15:27

Επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα εξωστρέφειας υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταφέρει εξαγωγική τεχνογνωσία σε 6.800 δικαιούχους, σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε εργαζόμενους σε μικρομεσαίες εξωστρεφείς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, αλλά και επιχειρηματίες που στόχο έχουν τη διεθνοποίησή των επιχειρήσεών τους, προκειμένου να καταρτιστούν σε θέματα εξωστρέφειας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές ως τις 30 Ιουλίου 2012.

«Οι Έλληνες Εξαγωγείς αποδεικνύονται για ακόμη φορά εμπροσθοφυλακή ανάπτυξης, όχι μόνο εισφέροντας πάνω από 23 δις ευρώ κάθε χρόνο στη χώρα, αλλά και δημιουργώντας νέο κεφάλαιο γνώσης, απαραίτητο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Το Πρόγραμμα Επιδοτούμενης Κατάρτισης αφ' ενός εξοπλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τεχνογνωσίας διεθνοποίησης και διείσδυσης στις διεθνείς αγοράς, αφετέρου όμως ενισχύει και την προσπάθεια της Επίσημης Πολιτείας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, με δράσεις που απευθύνονται σε χιλιάδες δικαιούχους σε όλη την Επικράτεια», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη.

«Στόχος του Προγράμματος είναι εν μέσω αντιξοοτήτων, οι ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες να αποκτήσουν έναν οδικό χάρτη, με σαφή στόχευση και τα εφόδια διείσδυσης στις διεθνείς αγορές», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα