Fitch: Σταθερή στο Α- η αξιολόγηση της Ιταλίας

Αρνητική προοπτική
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 00:29
UPD:11:56

Στο Α- διατήρησε η Fitch την αξιολόγησή της για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, διαμόρφωσε όμως «αρνητική» την προοπτική της για την οικονομία της.

Ο οίκος αξιολόγισης αναγνώρισε πως «μετά το Νοέμβριο του 2011 η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι κάνει σοβαρή προσπάθεια για την εξυγίανση του κρατικού προϋπολογισμού» και ότι «το κοινοβούλιο έχει ήδη εγκρίνει το δημοσιονομικό σύμφωνο της ευρωζώνης».

Αναφέρει επίσης ότι η Ρώμη έχει τη δυνατότητα να δαμάσει το χρέος της, συμπληρώνει ωστόσο πως το υψηλό κόστος δανεισμού της και μια πιθανή αποτυχία της στρατηγικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο παραμένουν απειλές και για το λόγο αυτόν διαμορφώνει αρνητική προοπτική για την οικονομία της.

Η κίνηση αυτή έρχεται λιγότερo από μία εβδομάδα από την υποβάθμιση της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες, στο Baa2, από τη Moody's. Η Standard & Poor's αξιολογεί τη γειτονική χώρα στο BBB+.

Η Fitch τον Ιανουάριο προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μακροπρόθεσμα των πέντε από τα συνολικά 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα