Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 11:02
UPD:11:02

ΕΞΠΡΕΣ: Ανοίγουν εκ νέου οι φάκελοι των ανέλεγκτων υποθέσεων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «συνοπτικούς ελέγχους για την είσπραξη φόρων από ανέλεγκτες υποθέσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων θα τεθούν υπό έλεγχο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε πολλές μικρές δόσεις φοροι-χρέη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και των φόρων σε πολλές και μικρές μηνιαίες δόσεις, θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα η κυβέρνηση. Οπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπάρξει στάση πληρωμών και θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να κλείσει ο προϋπολογισμός».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δόσεις πολλές για όλους στο φορολογικό πακέτο

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ρυθμίσεις για τα υφιστάμενα ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι και σε 60 δόσεις, ειδική ρύθμιση για τις υπερχρεωμένες, προς το Δημόσιο, επιχειρήσεις μέχρι και σε 44 δόσεις, καθώς και ρύθμιση για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σε 9 ή 10 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 100.000 ευρώ, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών».

ΚΕΡΔΟΣ: Ξεκινούν οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών

Η εφημερίδα γράφει ότι «επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου. Ηδη το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται έναν κατάλογο δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών για τους οποίους προτείνεται η συγχώνευση ή η κατάργησή τους. Παράλληλα ζητείται από όλους τους υπουργούς να προχωρήσουν τη διοικητική μεταρρύθμιση».

DEALnews: Το μυστικό σχέδιο για την Ελλάδα

Η εφημερίδα γράφει ότι «στη φωτιά της λιτότητας «καίγεται» ο ευρωπαϊκός Νότος, με την Ελλάδα να αγωνιά για το μέλλον της, την ώρα που τα μηνύματα από τις υπόλοιπες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης δεν είναι τα καλύτερα δυνατά. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο το μέλλον της δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα