Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2002 07:02

Aνοδικά κινείται για πρώτη ημέρα μετά από τρεις κατά τις οποίες κινήθηκε πτωτικά ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο μετά τα δημοσιεύματα για την Mizuho Holdings Inc., τη μεγαλύτερη δανείστρια τράπεζα στο κόσμο, η οποία ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση μισθών, θέσεων εργασίας, αλλά και στο κλείσιμο υποκαταστημάτων της, προκειμένου να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της. Ο Νikkei κέρδιζε ποσοστό 0,2% φθάνοντας στις 11.455,27 μονάδες, ενώ ο Topix παρέμενε στις 1.101,92 μονάες με τις τράπεζες να εμφανίζουν τα υψηλότερα κέρδη.

Χωρίς ιδιαίτερες αυξοιμειώσεις κινούντο σήμερα οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ. Ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε ποσοστό 0,13% φθάνοντας στις 11.299,02 μονάδες αντιστρέφοντας την αρνητική πορεία που κατέγραφε κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Κέρδη 11,48 μονάδων εμφάνιζε ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας, μετά την ανακοίνωση για την ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία υποχώρησε τον Μάϊο στο 5,8% από το 6% (το υψηλότερο ποσοστό σε χρονικό διάστημα 7,5 ετών) που ήταν τον Απρίλιο, σημάδι ότι η οικονομία του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Ν. Κορέας, ενδέχεται να ανακάμψει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα