Η ανατίμηση του γεν παρασύρει το Τόκιο

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 09:45
UPD:10:47

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη μεγάλη άνοδο του γεν έναντι του ευρώ και για την πιθανότητα να είναι απαραίτητο ένα συνολικό σχέδιο διάσωσης της ισπανικής οικονομίας.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι εξαγωγικές εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, στον απόηχο των ειδήσεων για την Ισπανία που παρέσυραν στο ευρώ στα χαμηλά 11 μηνών έναντι του γεν.

«Την ώρα που τα προβλήματα της ευρωζώνης έδειχναν να έχουν υποχωρήσει, η αβεβαιότητα έκανε και πάλι την εμφάνισή της», σχολιάζει στο Reuters ο Μασαγιούρι Οτάνι, κορυφαίο στέλεχος της Securities Japan.

«Δεδομένου ότι πρόκειται ακόμη για το πρώτο τρίμηνο (του οικονομικού έτους της Ιαπωνίας), τα στελέχη των επιχειρήσεων αναμένεται να τηρήσουν επιφυλακτική στάση και να μην προχωρήσουν σε αναθεώρηση των ετήσιων προβλέψεων προς τα πάνω», επισημαίνει ο Τετσούρο Αι, πρόεδρος της Commons Asset Management.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,86%, στις 8.508,32 μονάδες. Ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,80% και έκλεισε στις 720,62 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα