Επιταχύνεται η συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας

Στο 0,4% η ύφεση για το β' τρίμηνο
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 12:27
UPD:12:40

Η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν είχε σημειωθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 0,3%. Για το σύνολο του έτους, η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα κατά 1,5%.

Επιταχύνεται η συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας, όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου, τα οποία περιλαμβάνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, όταν είχε σημειωθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 0,3%. Για το σύνολο του έτους, η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα κατά 1,5%.

Τα νέα αυτά στοιχεία έρχονται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας, καθώς επικρατεί έντονη αγωνία στην αγορά για ενδεχόμενη προσφυγή της Μαδρίτης στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για καθολική διάσωση της οικονομίας της.

Ενδεικτική είναι η εκτίναξη των αποδόσεων των 10ετών ισπανικών ομολόγων, οι οποίες πλησίασαν νωρίτερα το ιστορικό υψηλό του 7,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα