Mεγάλες απώλειες στη Wall Street

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 17:02
UPD:17:05

Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας για καθολική διάσωση της οικονομίας της. Επιπλέον, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε απώλειες της τάξης του 1,65% στις 12.611,15 μονάδες, ενώ ο δείκτης Standard & Poor's 500 υποχωρούσε κατά 1,54% στις 1.341,74 μονάδες. Στις 2.861,83 διαμορφωνόταν ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος σημείωνε τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 2,17%.

Προβληματισμό προκαλούν στους επενδυτές και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αμερικανικών εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση των κερδών των McDonald's, τα οποία υπολείπονται των προσδοκιών.

«Σημειώθηκε διευρυμένη πτώση στις ξένες αγορές», τονίζει ο Μπράιαν Μπατλ από την Performance Trust Capital Partners στο Σικάγο, ο οποίος προειδοποιεί ότι η κάθετη πτώση της εμπιστοσύνης θα επηρεάσει και την αμερικανική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα