Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 10:44
UPD:10:50

ΕΞΠΡΕΣ:Η αβεβαιότητα στην Ισπανία «βύθισε» τις διεθνείς αγορές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « "υποτροπή" της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη προκάλεσε χθες ο "ιός" της Ισπανίας, θέτοντας πλέον στο επίκεντρο και την Ιταλία. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, ενισχύονται οι ανησυχίες ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα χρειαστεί πλήρες μνημόνιο, εγείροντας ερωτηματικά για τις "αντοχές" του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Φλέγεται η Ευρωζώνη. Επικίνδυνη εξάπλωση της κρίσης χρέους με επίκεντρο την Ισπανία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «καταλύτης για ισχυρές αναταράξεις στις αγορές ήταν η εκτόξευση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε καθεστώς πλήρους Μνημονίου, κατά τα ελληνικά πρότυπα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καταιγίδα» στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στη δίνη της κρίσης χρέους παραδόθηκαν χθες οι αγορές, οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυμα της κατάρρευσης, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Μαδρίτη βαδίζει στα χνάρια της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και είναι θέμα χρόνου να προσφύγει σε πλήρες πακέτο διάσωσης, ενώ τα σημάδια πυκνώνουν και για την Ιταλία».

ΚΕΡΔΟΣ: Εξετάσεις υπό ασφυκτική πίεση. Με τελεσίγραφα, προειδοποιήσεις και απειλές

Η εφημερίδα γράφει ότι «μέσα σε θολό τοπίο νέων διεθνών "τελεσιγράφων", διαψεύσεων και προειδοποιήσεων επιστρέφει η τρόικα, σε μία επίσκεψη που θα κρίνει τόσο την εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης του δανείου όσο και την πολυσυζητημένη επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα