Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 11:17
UPD:11:17

ΕΞΠΡΕΣ: Στο «κόκκινο» είναι 190.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «συνθήκες ασφυξίας βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις του στην εξαμηνιαία έρευνα της εταιρίας Marc για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ. Η κατάσταση θεωρείται μη αναστρέψιμη, αφού 190.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο ¨κόκκινο¨ και 67.000 από αυτές αναμένεται να κλείσουν το επόμενο 12μηνο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Οδυνηρό πακέτο. Δραστικές περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και στις δαπάνες για Υγεία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οδυνηρό ¨πακέτο¨ μέτρων, με νέο μεγαλύτερο ¨μαχαίρι¨ σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα αλλά και αποδοχές στο Δημόσιο παρουσιάζει σήμερα στην τρόικα η κυβέρνηση. Νωρίς το πρωί ο υπουργός Οικονομικών θα κάνει τις πρώτες κρίσιμες επαφές με τους επικεφαλής της τρόικας ενώ στη συνέχεια το νέο σκληρό πακέτο των 11,5 θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ημέρα κρίσης» ενώπιον των ελεγκτών της τρόικας

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ημέρα της κρίσης για την ελληνική οικονομία η σημερινή, καθώς παραδίδεται στην τρόικα το σχέδιο των αιματηρών περικοπών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013-2014, το οποίο θα πυροδοτήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την εξειδίκευση των μέτρων, καθώς και κύμα αντιδράσεων από τους θιγόμενους».

ΚΕΡΔΟΣ: Ισπανική θύελλα στην Ευρώπη

Η εφημερίδα γράφει ότι «με το ¨πιστόλι¨ των αγορών στον... κρόταφο βρίσκεται η Ισπανία, καθώς το κόστος δανεισμού της ανεβαίνει σε νέα ύψη. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών κ. Λουίς ντε Γκίντος, σε μαραθώνιο ανά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προσπαθεί εναγωνίως να αποτρέψει την υπαγωγή της χώρας σε πλήρες πακέτο ευρωδιάσωσης. Η κορύφωση του ισπανικού δράματος βρίσκει ξανά την ευρωπαϊκή ηγεσία διχασμένη και αδύναμη να προχωρήσει σε ριζικές πρωτοβουλίες».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα