Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 11:09
UPD:11:09

ΕΞΠΡΕΣ: «Παζάρι» για την αποφυγή πρόσθετων μέτρων το 2012

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με μέτρα περικοπής δαπανών τα οποία θα ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης 2013-2014, αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του 2012, προσπαθεί η κυβέρνηση να αποκρούσει τις πιέσεις της τρόικας για πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος λόγω των αποκλίσεων του προϋπολογισμού».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Βήματα για συμφωνία. Σε κλίμα συνεργασίας η συνάντηση των «3». Τη Δευτέρα τα μέτρα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με μεγάλο ζητούμενο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας, σε πολιτικό επίπεδο, για το ¨πακέτο¨ των 11,5 δισ. το αργότερο έως τη Δευτέρα, διερευνώνται αυτές τις ώρες όλες οι εναλλακτικές ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την επιβολή των νέων οδυνηρών μέτρων, χωρίς πάντως να αποκλείεται ορισμένα από αυτά να εφαρμοστούν ήδη από τη φετινή χρονιά».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μεγαλώνει και βαραίνει το «πακέτο» των μέτρων

Η εφημερίδα τονίζει ότι «επισπεύδει, από φέτος, την εφαρμογή των μέτρων της διετίας 2013-2014, η κυβέρνηση, προκειμένου να εξευμενίσει την τρόικα και με διττό στόχο, να αποφύγει τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά και να υποστηρίξει το αίτημα για παράταση του χρόνου προσαρμογής».

ΚΕΡΔΟΣ: Πακέτο με την επιμήκυνση οι περικοπές των 11,7 δισ.

Η εφημερίδα γράφει ότι «στη φράση «δώστε μας την επιμήκυνση και συζητάμε τα μέτρα» θα μπορούσε να συνοψιστεί η κοινή θέση που έχουν απέναντι στην τρόικα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κκ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, οι οποίοι θα συναντηθούν και πάλι τη Δευτέρα για οριστική αποτίμηση των μέτρων».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα