Ανεστάλη η απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 14:53
UPD:17:38

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν στη σημερινή συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό, από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.

Oι εργαζόμενοι έθεσαν ως μόνο όρο για την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου τη Δευτέρα την αποχώρηση της αστυνομίας από την είσοδο του εργοστασίου.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των εργαζομένων εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο υπουργός τόνισε ότι η θέση του υπουργείου ήταν από την αρχή σταθερή, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η εξής: «Πρέπει να ανοίξει το εργοστάσιο και να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι. Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα, αλλά το υπουργείο είναι εδώ για να συμβάλει στην επίλυσή τους μέσα στη χειρότερη μορφή οικονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα, με θύμα εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Η εργασιακή ειρήνη αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για να διασφαλιστούν περισσότερες θέσεις εργασίας».

Στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία κατέθεσε τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και την επαναπρόσληψη απολυμένων και ανέμενε΄σήμερα την απάντηση του υπουργού.

«Ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Ελληνική Χαλυβουργία, που αστυνομοκρατείται από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Σιφωνιός, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο εργοστάσιο για το σωματείο και τα μέλη του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα