Νέες διαβεβαιώσεις για προστασία της Ευρωζώνης

Δήλωση Μέρκελ - Μόντι
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 16:13
UPD:20:51

Νέες διαβεβαιώσεις για τη στήριξη του ευρώ έδωσαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση τονίζεται πως η καγκαλάριος 'Αγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συμφώνησαν πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατευθεί η Ευρωζώνη και να εφαρμοστούν γρήγορα οι αποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η κ. Μέρκελ κάλεσε το Μάριο Μόντι να επισκεφθεί το Βερολίνο το δεύτερο 15μερο του Αυγούστου.

Ανάλογη κοινή δήλωση είχαν κάνει την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δίνοντας ώθηση στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και στο ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν μία μέρα πριν και οι δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Εκτοτε έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες για λήψη τολμηρών μέτρων από πλευράς ΕΚΤ σε μία απώτερη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Αναφερόμενος σε όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του επισημαίνει πως «η ευρωζώνη έφτασε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν όλοι, με κάθε δυνατό μέσο, ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης». «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι οι εμπλεκόμενες δυνάμεις έχουν τη βούληση να δείξουν την αποφασιστικότητά τους» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα