Έδραση: «Πράσινο φως» για έκδοση ομολογιακών

Το φθινόπωρο η απόφαση για ΑΜΚ
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 16:07

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου με κύριο σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων της εταιρείας ενέκρινε σήμερα η Β' Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Έδραση - Χ. Ψαλλίδας.

Το ομολογιακό θα είναι ποσού 11.715.000 ευρώ πλέον δεδουλευμένων τόκων των εξοφλούμενων χρηματοδοτήσεων έως την έκδοση του δανείου αυτού καθώς και πλέον πρόσθετων επιβαρύνσεων για την έκδοση του δανείου και την σύσταση των εξασφαλίσεων, όπως θα υπολογισθούν σε εφαρμογή της Συμφωνίας Συνδιαλλαγής με τις πιστώτριες τράπεζες.

Εγκρίθηκε επίσης η έκδοση ενός μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού 23.634.000 ευρώ, πλέον τόκων από 01.01.2010 και μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του δανείου όπως οι τόκοι αυτοί θα υπολογισθούν σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Συνδιαλλαγής με τις πιστώτριες τράπεζες, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στην ανωτέρω έκδοση.

Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα εκδοθεί με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων χρηματοδοτήσεων της εταιρείας και θα εξασφαλίζεται με ενοχικές και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εδραση με καταβολή μετρητών, η Γενική Συνέλευση δεν προχώρησε σε ψηφοφορία και λήψη απόφασης. Το θέμα θα συζητηθεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί το φθινόπωρο του 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα