Cosmote: Διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2002 15:12
UPD:15:17

Τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2000, τη διάθεση αποτελεσμάτων, καθώς και την καταβολή του προτεινόμενου από τη διοίκηση μερίσματος των 0,15 ευρώ (περίπου 51 δρχ.) ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η σημερινή ετήσια τακτική συνέλευση της Cosmote.

H διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε τον απολογισμό χρήσης του οικονομικού έτους 2001, χρονιά κατά την οποία, όπως αναφέρθηκε, η Cosmote κατέστη κυρίαρχη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην ελληνική αγορά και βελτίωσε το σύνολο των οικονομικών της μεγεθών.

Στην παραπάνω χρήση, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 53%, το περιθώριο κέρδους EBITDA ανήλθε στο 44% ενώ τα καθαρά κέρδη τριπλασιάστηκαν.

«Διεθνές παράδειγμα προς μελέτη και μίμηση για πολλές από τις ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου» χαρακτήρισε την COSMOTE ο κ. Λευτέρης Αντωνακόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ κατά το χαιρετισμό του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προοπτικές και τους στρατηγικούς στόχους της COSMOTE, προκειμένου να εδραιωθεί η ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών σε όλα τα επίπεδα και να συνεχισθεί η κερδοφόρος ανάπτυξη.

Ο κ. Μαρτιγόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η COSMOTE θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών, και κυρίως να αποφέρει σημαντικές υπεραξίες στους μετόχους της.

Εγκρίθηκαν επίσης οι καταβληθείσες αποζημιώσεις, οι αμοιβές και τα έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου για τη χρήση του 2001, καθώς και η αναθεώρηση των όρων της σύμβασης για την εκμίσθωση από τον ΟΤΕ προς την Cosmote ιδιόκτητων χώρων για την εγκατάσταση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Τέλος, η Συνέλευση των Μετόχων επικύρωσε την εκλογή του κ. Λ. Αντωνακόπουλου στη θέση του Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της COSMOTE, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος, κ. Ν. Μανασή, όπως προβλέπεται σχετικά από το καταστατικό της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα