Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τις αποκρατικοποιήσεις

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 14:09
UPD:17:49

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας.

Σύσκεψη με αντικείμενο θέματα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γιάννης Εμίρης.

Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters χωρίς να την κατονομάζει ανέφερε πως ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) αποτελούν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι στις προτεραιότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται επίσης τα κρατικά λαχεία και το Κέντρο Τύπου (IBC).

Η πηγή είπε ειδικότερα πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από τραπεζικούς ομίλους για το ΤΤ και δεν απέκλεισε εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο. Πρόσθεσε ότι η έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του ΟΠΑΠ αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα