ΕΤΕ: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για Εμπορική

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 17:38
UPD:17:46

Η Εθνική Τραπεζα συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την Εμπορική Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ.

Η Εθνική Τραπεζα συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την Εμπορική Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕ, με αφορμή πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΤΕ προ εβδομάδων είχε επιβεβαιώσει συζητήσεις με το γαλλικό όμιλο Credit Agricole. Πηγές τράπεζας τόνιζαν πάντως ότι το πιστωτικό ίδρυμα δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειοδοσίας με τρόπο που θα διακυβεύεται η φερεγγυότητά του, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο επίσης εξετάζουν.

Ισχυρό είναι και το ενδιαφέρον της Eurobank για την Εμπορική, ενώ η Alpha Bank ανακοίνωσε χθες Τρίτη, έπειτα από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι έχει υποβάλει πρόταση στην Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα