Eurobank: Εξετάζεται εξαγορά της Εμπορικής

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 18:29
UPD:22:27

Η Eurobank εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, δεν έχει υποβάλει όμως πρόταση εξαγοράς της. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Δημοσιογραφικά ήταν γνωστό πως το ενδιαφέρον της Eurobank είναι ισχυρό, ενώ η Alpha Bank ανακοίνωσε χθες Τρίτη, έπειτα από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι έχει υποβάλει πρόταση στην Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.

Από την πλευρά της η Εθνική Τραπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη, μετά σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την Εμπορική. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΤΕ προ εβδομάδων είχε επιβεβαιώσει συζητήσεις με το γαλλικό όμιλο Credit Agricole. Πηγές τράπεζας τόνιζαν πάντως ότι το πιστωτικό ίδρυμα δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειοδοσίας με τρόπο που θα διακυβεύεται η φερεγγυότητά του, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο επίσης εξετάζουν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα