Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 11:43
UPD:11:44

ΕΞΠΡΕΣ: Χωρίς «κόκκινες γραμμές» οι συζητήσεις με την τρόικα

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε θετικο κλίμα ξεκίνησαν χθες οι συζητήσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ.ευρώ, καθώς και για τα ισοδύναμα που προτάθηκαν από το οικονομικό επιτελείο για να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και η πρόταση για την καταβολή φόρων με πολλές δόσεις».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μισό βήμα από τον Ντράγκι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «το γάντι στις κυβερνήσεις για μαζική αγορά ομολόγων. Μεγάλες απώλειες για το ευρώ - Αρνητική η πρώτη αντίδραση από τις αγορές. Πρόωρη η συζήτηση για προσφυγή στον EFSF, λένε Μαδρίτη και Ρώμη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τα 10 επώδυνα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση

Η εφημερίδα τονίζει ότι «δέκα επώδυνα μέτρα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ξένους ελεγκτές να ζητούν διευκρινίσεις, αλλά και διασφαλίσεις για τη δημοσιονομική τους απόδοση».

ΚΕΡΔΟΣ: Αποδοτικό το «παζάρι» για τα μέτρα των 11,5 δισ.ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι «την Κυριακή το επόμενο ραντεβού του Ι.Στουρνάρα με την τρόικα. Γλυτώνουν με ισοδύναμα οι συντάξεις και κάποια ειδικά μισθολόγια. Εξασφαλίζονται η καταβολή των φόρων με περισσότερες δόσεις και η αποζημίωση των κτηνοτρόφων».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα