Μοτοδυναμική: Διεύρυνση ζημιών στο α' εξάμηνο

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 15:55
UPD:15:57

Στα 2 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου της Μοτοδυναμική το πρώτο εξάμηνο του 2012, από 1,3 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διευρύνθηκαν σε 1,05 εκατ. ευρώ από 590 χιλ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 15,4 εκατ. ευρώ από 20,1 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 14,34 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία-Βουλγαρία) διαμορφώθηκαν σε 1,06 εκατ. ευρώ.

«Οι αγορές μας εξακολουθούν την εντονότατη καθοδική τάση και η ρευστότητα στο χρηματοδοτικό περιβάλλον συνεχώς περιορίζεται. Σε αυτή την οικονομική συγκυρία οφείλουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία ευέλικτων οργανωτικών δομών, στην παραγωγή θετικών χρηματοροών αλλά και στην προσαρμογή των υποδομών σε αποτελεσματικότερα επίπεδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σωτήρης Χατζίκος.

«Εργαζόμαστε σκληρά σε όλα τα μέτωπα με απτά αποτελέσματα και χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη επίτευξη συμφωνίας για την αναπροσαρμογή των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση των σχετικών εξόδων έως και 65%. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι ενέργειες, που δεν αντικατοπτρίζονται στα τρέχοντα αποτελέσματα, βάζουν την εταιρία μας σε ισχυρή, βιώσιμη βάση», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΤΟ



Σχολιασμένα